Acces Points kopen voor een goede wifi verbinding

Acces Points zorgen voor een beter wifi bereik.

Acces Points kopen voor een goede wifi verbinding

Wat zijn Acces points?

Acces Points zijn draadloze netwerk apparaten die je eenvoudig kunt aansluiten op je netwerk door middel van een UTP kabel. Acces Points zijn geschikt voor elk netwerk thuis, op kantoor en natuurlijk in hotels of restaurant. De functie van een Acces Points is het voorzien van een draadloze internetverbinding, waar dit niet tot nauwelijks aanwezig is door middel van een bekabelde verbinding.

Acces Point Kopen

Een Acces Point, ook als AP aangeduid, kopen is de beste oplossing als je internetverbinding wilt uitbreiden voor je draadloze apparatuur. Een goed Acces Point is vaak duur maar bij kunt je dure bedrijfsmatige Access Point kopen voor zeer interessante prijzen. Bij HP ProCurve Outlet kun je Acces Points kopen tegen de laagste prijs. Een Acces Point kopen heeft meer voordelen dan een wifi repeater. Door het aansluiten via een netwerkkabel is de verbinding veel stabieler dan bij een repeater. Met een extra Acces Points in huis of kantoor vergroot je het bereik van je wifi verbinding.

Acces Point Specificaties

Bij het kopen van een AP staan vele technische gegevens vermeld en waarschijnlijk ken je deze helemaal niet. Hieronder een kleine uitleg van de meest voorkomende termen.

Bekabelde Specificaties

Netwerkaansluiting

Een netwerkaansluiting kijkt of je jouw Acces Point bekabeld kunt koppelen aan je router/switch.

Ethernetsnelheid

Dit geeft aan wat de maximale snelheid is van een netwerkaansluiting. Hoe hoger het getal is, hoe beter. In de meeste situaties kun je een keuze maken tussen 100 en 1000 mbps. 100 mbps wordt ook wel Fast Ethernet genoemd en 1000 mbps als Gigabit Ethernet. De meeste Acces Points hebben vaak een 1000 mbps (Gigabit Ethernet) aansluiting.

Ethernetpoorten

Het aantal ethernetpoorten geeft aan hoeveel poorten er beschikbaar zijn op een Acces Point voor een netwerkkabel. Bij twee poorten is er één voor de verbinding naar je router/switch en de tweede kun je koppelen naar nog een extra Acces Point.

PoE

Power over Ethernet, afgekort PoE. Dit is een optie waarbij je geen stroompunt meer nodig hebt om je Acces Point van stroom te voorzien. Stroom gaat makkelijk naar je Acces Point doormiddel van dezelfde kabel als je netwerk. Je kunt je Acces Point voorzien van Power over Ethernet via een PoE injector of via een PoE switch. Wij hebben een diverse soorten PoE adapters en switches voorraad. Zoek in onze webshop met POE als zoekwoord.

Draadloze Specificaties

Wireless A/B/G/N

Met Wireless A/B/G/N laat je zien over welke standaarden je Access Point wordt ondersteund. Deze standaarden worden ook aangeduid met IEEE 802.11a/b/g/n. De letters geven de frequentie en bijbehorende snelheid aan.

Wireless AC

Wireless AC is de opvolger van Wireless N technologie en deze is ook veel sneller. Je moet goed opletten dat je niet elk apparaat kan verbinden met een Wireless AC Wifi netwerk. De Acces Points van tegenwoordig halen een snelheid van 1734 mbps. De AC technologie gebruikt minder 5 Ghz bandbreedte. Het bereik van de 5 Ghz bandbreedte is minder dan bij 2,4 Ghz.
IEEE 802.11ac = 2.4Ghz/5Ghz 54/1300Mbps

Simultaneous tri-band

Tri betekend 3, dit geeft aan dat het toegangspunt beschikt over maximaal 3 verschillende draadloze netwerk banden, die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Meestal worden deze banden verdeeld in de 2,4 Ghz en 5 Ghz frequenties. Doormiddel van Simultaneous tri-band acces point ben je verzekerd van een stabiel draadloos netwerk.

Simultaneous dual-band

Een Acces Point met Simultaneous dual-band heeft 2 banden die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Als je het vergelijkt met Simultaneous tri-band heb je 1 band minder waar je gelijkertijd gebruik van kunt maken. Ook deze toegangspunten zijn verkrijgbaar in verschillende frequentie ranges.

Dual Band

Een Acces Point met Simultaneous dual-band heeft 2 banden die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Als je het vergelijkt met Simultaneous tri-band heb je 1 band minder waar je gelijker tijd gebruik van kunt maken. Ook deze toegangspunten zijn verkrijgbaar in verschillende frequentie ranges.

Dual Radio

Een Acces Point radio kan twee frequentie ondersteunen 2,4 Ghz en 5 Ghz banden die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Als je het vergelijkt met Simultaneous tri-band heb je 1 band minder waar je gelijkertijd gebruik van kunt maken. Ook deze toegangspunten zijn verkrijgbaar in verschillende frequentie ranges.

MiMo

Multi-user, multiple-input, multiple-output technologie, ook wel bekend als MIMO, De truc achter MiMo is het Access Point communiceert met meerdere apparaten tegelijk.
Hierdoor zal de presentatie van het draadloos netwerk toenemen. De gebruikers hoeven daarom minder lang te wachten op een reactie van het Acces points wordt uw netwerk veel sneller.
In een Wi-Fi-netwerk komen frustraties vaak door haperende presentatie en steeds maar weer dat bufferen, maar met MU-MIMO profiteert iedereen die het Wi-Fi-netwerk gebruikt van verbeterde prestaties.

Waar kun je Acces Points het beste plaatsen?

Acces Points worden geplaats op locaties waar geen bekabeling kan worden aangelegd. Met een Access Point zorg je voor een beter bereik om toegang te krijgen tot je netwerk/internet.
Een acces point kun je overal gebruiken waar er geen wifi vanwege bereik slecht is. Ook zijn er waterdichte acces points verkrijgbaar die je eenvoudig buiten kunt plaatsen voor een ideale wifi verbinding in je tuin. Tip: plaats het acces point zo hoog mogelijk (bijvoorbeeld aan het plafond).

Bent u op zoek naar Acces Points? Bekijk ons ruime assortiment aan nieuwe of Refurbished Acces Points

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *