Wat zijn de verschillen tussen een netwerk switch en een router?

Wat zijn de verschillen tussen een netwerk switch en een router?

Netwerk switch? Wat is nou precies een netwerk switch en wat is een router? Deze apparaten doen bijna hetzelfde en voeren een aantal soortgelijke functies uit, maar toch hebben ze een aparte functie binnen een netwerk.

Wat is een netwerk switch?

Als je de structuur van een netwerken niet begrijpt, moet je eerst het antwoord geven op de vraag: “Wat is een netwerkswitch?”

Om computers en printers met elkaar te verbinden gebruiken bedrijven deze apparaten. Een switch functioneert als een controller waarmee diverse apparaten in een netwerk op een makkelijke manier met elkaar in verbinding staan. Met behulp van een netwerkswitch kan de informatie worden gedeeld en kunnen onderzoeken worden toegewezen. Hierdoor kunnen organisaties veel kosten besparen en kan de productiviteit van werknemers worden verhoogd.

Het is belangrijk dat je de verschillende soorten ethernetswitches en hun mogelijkheden begrijpt.

Wat is een switch: onbeheerde switches

Als je een onbeheerde switch uit de verpakking haalt kan deze direct gebruikt worden. Deze hoeft niet te worden ingesteld. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de installatie of het instellen van de netwerk switch. Onbeheerde switches hebben een lagere netwerkcapaciteit dan beheerde switches. Ze komen veel thuisnetwerken.

Wat is een netwerk switch: beheerde switches

Een beheerde switch kun je makkelijk instellen. Hierdoor biedt deze switch meer flexibiliteit en vermogen dan een onbeheerde switch. Je kunt een beheerde switch lokaal of op afstand bewaken en configureren. Hiermee kun je het netwerk beter bedienen.

Wat is een switch vs een router?

Switches creëren een netwerk. Routers maken een verbinding met een netwerk. Doordat een router computers verbind met het internet kunnen deze gebruikers een verbinding delen. Een router functioneert als een dispatcher. Om snel informatie te ontvangen kiest deze dispatcher de beste weg om informatie te verzenden.

Wat kan een netwerk switch betekenen voor mijn bedrijf?

Switches en routers zijn de basis van alle bedrijfscommunicatie. Deze verlagen de bedrijfsuitgaven en verhogen de productiviteit van de werknemers en verbeterd de veiligheid en gebruikerservaring. Dit levert een goede bijdrage aan de winstgevendheid van je organisatie.

Wil je meer informatie of advies over netwerk switches? neem dan contact met ons op.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *