Netwerkkabel

Wat zijn de verschillen tussen een netwerk switch en een router?

Netwerkkabel kopen?

Netwerkkabel kopen?

Een netwerkkabel,ook wel ethernet kabel genoemd, internetkabel of LAN-kabel kent zeer veel verschillende soorten varianten. Het is belangrijk om de verschillen te weten voordat je een kabel koopt. Het zou namelijk zonde zijn om kabels te kopen die de snelheid van jouw internetverbinding niet halen. Bekijk ook nog of je netwerkkabels nodig hebt met afscherming tegen ruis of storing van andere kabels. Wil je een Netwerkkabel aanschaffen van meer dan 30 meter? Bekijk dan onze netwerkkabels op rol. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de verschillen tussen alle kabels.

Heb ik een Cat5e, Cat6, Cat6a of Cat7 netwerkkabel nodig?

De Cat5e en Cat6 kabels worden zijn het populairste en worden het meeste gebruikt. Beide kabels hebben een internetsnelheid van 1 Gbps (1.000 Mbps). Cat5e heeft een bandbreedte van 100 MHz en de Cat6 kabels 250 MHz. Op dit moment, en misschien nog enkele jaren, voldoen deze netwerkkabels aan de snelheid die geleverd wordt door de providers. Providers leveren momenteel tot een internetsnelheid van zo’n 750 Mbps.

Wil je een internetnetwerk thuis of op kantoor volledig gaan vernieuwen, dan is het zeker handig om deze te optimaliseren. Zodra de providers internetsnelheden boven de 1.000 Mbps gaan leveren, dan heb je met deze kabels van Cat5e en Cat6 vertragende kabels in huis. Wij adviseren om te kiezen voor een Cat6a kabel of Cat7 kabel. Deze kabels ondersteunen internetsnelheden tot 10 Gbps en hebben een bandbreedte van 500 MHz en 600 MHz.

In de tabel hieronder zie je alle snelheden en bandbreedtes nog eens overzichtelijk per categorie.

Wat zijn een UTP, FTP of S/FTP afscherming?

De kabels zijn onderverdeeld in diverse soorten categorieën zoals: UTP, FTP en S/FTP. Dit heeft te maken met de mate van bescherming die de kabels hebben tegen storing of ruis. Hierbij zijn kabels met een UTP afscherming het minst afgeschermd en kabels met S/FTP het meest afgeschermd.

Overbrug langere afstanden met de netwerkkabel op rol

Wil je een kabel die langer is dan 30 meter, dan kun je het best kijken bij onze netwerkkabels. Deze kabels hebben net als kortere dezelfde snelheden en bandbreedtes als kortere netwerkkabels.

Gehoekte netwerkkabels voor een efficiënte indeling

Ben je van plan om een apparaat met de rug strak tegen de muur zetten? Dan bieden de gehoekte netwerkkabels voor jou een uitkomst. Deze kabels kun je in een RJ45-poort aansluiten en maken daarna gelijk een hoek van 90 graden naar boven, beneden, links of rechts. Hierdoor is het mogelijk om je al apparaten met de achterkant strak tegen de muur te zetten. Je hebt geen last meer van kabels die uitsteken.

Computers aansluiten met crossover kabels

Crossover kabels zien er weer anders uit dan gewone internetkabels. Je kunt met deze kabels niet een apparaat rechtstreeks met internet te verbinden. computer 1 kan dit signaal via de crossover kabel doorgeven aan computer 2. Om op de tweede computer internet te hebben moet computer 1 wel altijd aan staan. Wat verder de voordelen zijn van een crossover kabel, is dat je geen USB-stick of mail nodig hebt en kun je bestanden rechtstreeks overzetten.

Koop je netwerkkabels op HP Procurve Outlet

Weet je nu welke netwerkkabels of andere netwerkproducten je nodig hebt? Wij bieden een ruim assortiment aan netwerkkabels en netwerkproducten tegen de laagste prijsgarantie. Heb je vragen of opmerkingen? neem dan contact op met onze klantenservice via de chatfunctie, email of telefoon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *